Kamis, 25 Juli 2013

Sing Kudu Disingkiri Nalika Buka



Sawise kurang luwih 14 jam pasa, kadhang kadhang  kita kepengin dhahar sing enak-enak. Kamangka, iya akehe dhaharan mau, pranyata kurang apik kanggo pencernaan, malah bisa-bisa kosok balen. Mbok manawa aturku ing ngisor iki bisa kagem tambahan referensi panjenengan.
*Unjukan adhem.
Unjukan adhem pancen seger tenan nalika buka, nanging bisa nyebabake radang tenggorokan. Sawise 14 jam krasa sanglit lan garing, banjur  digrujuk banyu adhem, bisa mahanani tenggorokan kita tatu.
*Unjukan sing ngandhung soda.
Unjukan sing ngandhung soda iya ora apik diunjuk nalika buka, amarga bisa ndadekake dehidrasi, gerah maag, lan padharan kembung amarga sadurunge ngunjuk mau padharan kosong.
*Dhaharan sing pedhes.
Lambung sing kosong  sensitif banget nalika pasa. Dhaharan sing pedhes bakal natoni dinding lambung lan bisa nyebabake lara ing pencernaan.
*Dhaharan sing ngadhut santen lan gorengan.
Jroning padharan kothong, dhaharan sing ngandhung santen bisa nyebabake sembelit. Dene dhaharan sing digoreng kanthi lenga kang kliwat taker, nyebabake asam lambung mundhak.
*Keju, cokelat, kopi lan teh.
Keju lan cokelat angel digerus dening lambung, apamaneh lambung ing kahanan kosong. Akibate weteng kita bisa kembung. Liya saka iku kopi lan teh kudu disingkiri amarga nduweni kandungan kafein sing dhuwur lan kurang apik kanggo lambung , amarga bisa ningkatate asam lambung. Asam lambung sing dhuwur ,  kita bakal ngalami muneg-muneg kudu mutah;
*Woh-wohan sing nduweni kandungan asam sing dhuwur.
Woh-wohan sing kandungan asame dhuwur, bisa mahanani asam lambung ningkat saengga lambung   krasa perih.
Nuwun.(sum. kom25713kc29vg/intpjb)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sea Turtle - Finding Nemo Squirt Swimming