Selasa, 22 Februari 2011

Puisi untuk alumni

kutemukan ketikan kumal diantara tumpukan kertas
entah siapa yang meletakkan
mungkin rekan guru yang sengaja
atau juga tidak sengaja
lalu kutulis ulang disini terserah menilai
aku tak perduli
untuk pak Suparto Brata, untuk pak Try Sutrisno yang pernah menjabat wakil presiden RI,
juga para alumni dikampus jalan kepanjen nomer 1 surabaya ini
pun juga para alumni yang
kini menjadi kuli dinegaranya sendiri
masih ingatkah nama-nama yang pernah menjadikan anda menginjak dewasa
atau lupa sama sekali
atau malah melupakan mereka
yang sekarang telah tiada
pahlawan tanpa anda jasa
mereka yang kini terbaring dipersada nusantara
tidak lagi menganjar dan mendidik kami
kenang, kenanglah mereka almarhum
Bapak Gumono
Bapak Santosa
Bapak Soendjoto
Bapak Drs. H. Oscar Bachtiar
Tapi siapakah yang tidak lagi mendengar deru mereka
terbayang mereka maju dengan tegap ke depan kelas ?
kenang, kenanglah mereka, almarhumah…….
Ibu Po Lian Nio
Ibu Soedibyanto
Ibu Soesanto
Mereka bicara pada kita dalam hening di malam sunyi
Jika dada rasa hampa dan jam dinding yang berdetak
mereka pahlawan tanpa tanda jasa, yang tinggal tulang belulang diliputi debu
kenang, kenanglah mereka, almarhum……
Bapak basoeki Djaman
Bapak Lamat
Bapak Tjia Ling Kiong
Mereka sudah coba apa yang mereka bisa
tapi kerja belum selesai, belum apa-apa
kenang, kenanglah mereka, almarhumah…..
Ibu Roesman
Ibu Niniek Choesniah dan ibu Halimah
mereka sudah beri mereka punya jiwa
kerja belum selesai, belum bisa memperjuangkan
arti mencerdaskan kehidupan bangsa
kenang, kenanglah mereka, almarhumah…….
Ibu Mintarti Widodo, Ibu anak Agung Sagung Putri Sukarti,
Ibu Dra .Hj.Nikmah Mahmud dan Ibu Sri Sunarsih
Mereka Cuma tulang belulang berserakan
tapi adalah kepunyaanMu
Allahlah yang tentukan nilai-nilai mereka.
kenang, kenanglah mereka almarhum…..
Bapak Sunyoto, AG
Bapak Moch. Ridwan
Bapak Johannes Sumarlam
Ataukah jiwa mereka melayang untuk kemenangan dan harapan
atau tidak untuk apa-apa
mereka tidak tahu, mereka tidak bisa lagi berkata
kitalah sekarang yang berkata
kenang, kenanglah mereka almarhum ……
Bapak Drs.R.Harnadji
Bapak Ichwan, BA. dan Bapak Mintardjo
Mereka bicara pada kita dalam hening di malam sepi
jika dada rasa hampa dan jam dinding yang berdetak
kenang, kenanglah jiwa mereka, almarhum……..
Bapak Basyir
Bapak Moch.Mansyur dan Bapak Soedarmadi
Teruskan teruskan jiwa mereka
mendidik tunas muda
membangun bangsa
menuju cita “Indonesia Baru”
kenang, kenanglah mereka, almarhum…….
Bapak Effendi
Bapak Wahab
Bapak M.Z Ridha.S.P.Ag, dan Bapak M. Saleh
(Surabaya, medio Februari 2011, teruntuk sahabatku Johanes Maria Ramelan, engkaukah yang menaruh lembaran kertas ini?).

16 komentar:

  1. tugas geguritan:

    PELAUT

    Bulan terang ing dina bengi
    Lintang kilip dumadi lampu lngit
    Ndadek ake gambar sing dadi panutan dalan
    Lubuk pari,Layang-layang dadi kunci perjalanan
    Maung ombak...
    Peteng bengi
    Dadi kanca saperjalanan
    Rasa bahari..
    Gagah lan wani...
    Dadi bekal ngarungi bengi
    Apa tah sing kok golek'i...
    Sopo sing kok belani..
    Semangat sing wani iki
    Pasti ana artine ing ati
    O..
    Apa kangge urip mulya?
    Jiwa bekti ing wong tua
    Dadi rasa sing nggugah jiwa
    Ben kapalmu teka
    ing tanjung dermaga


    Nama:M.nur faiq majid 9c/38
    nb:gag tau pak bener apa salah??

    BalasHapus
  2. geguritanmui apik ora salah, yaiku sing dakkarepke kreatif. Terus nulis kanggo ngisi wektu, terus semangat ok.

    BalasHapus
  3. Komentar ini telah dihapus oleh penulis.

    BalasHapus
  4. Nasehat

    Sugeng Enjang
    Ayo Mulai Perang
    Kanggo Dina Ngarep
    Supaya Bisa Dadi Sing Dikarep

    Ayo Semangat
    Satukno Tekad
    Gak Peduli Miskin Apa Ningrat
    Supaya Jeneng Bangsa Keangkat

    Ayo Sekolah
    Supaya Jeneng Bnagsa Ora Dijarah
    Sekali Janji
    Kudu Ditepati

    Ayo Bersatu
    Satukno Bangsa Sekuat Watu
    Rungokne Nasehat Guru
    Iku Bae Nasehatku

    Nama:Tommy Setiawan(9i/30)

    BalasHapus
  5. Suasanane Pantai

    Mentari endah ing pinggir pantai
    Nyinari pasir-pasir putih lan ombak-ombak
    Godhong-godhong padha goyang-goyang
    Katerak angin-angin sing nyejukakeati...

    Manuk-manuk padha miber
    metu saka kandhange
    Lan suarane kuwi mau
    Bisa gawe kita semangat kanggo nyambut dina iki .......

    Para nelayan padha budhal nyambut gawe
    Dikancani karo manuk-manuk kuwi
    Lan semangat sing isih utuh
    Para nelayan kuwi nyambut gawe kanthi ikhlas
    Kanggo golek rejeki saka Maha Agung ........

    nama: Mayla Irma Yuningtyas (9G/25)

    BalasHapus
  6. "Aku ning Sampingmu"

    Tatapan nelangsamu nyelimuti atimu
    Tangis jeritmu mbayangi matamu
    Canda tawamu ilang teka ngguyumu
    Tetesan banyu matamu ngalir ning pipimu

    Gandeng tanganku wahai sobat
    Tak angkatna bebanmu teka uripmu
    Aja sedih, aja wedi sobat
    Aku terus ning sisimu

    Bencana iku ndera uripmu
    Ngancurake kabeh sing ana ning ngarepmu
    Termasuk wong tuwamu
    Sing nyayangi awakmu, karo kasih kalbumu

    Bencana sing ora bisa dielak
    Lan bencana sing gawe kabeh rusak
    Tapi, ana siji kunci kebagiyaan
    Yaiku ati sing sabar

    Sabar wahai sobat
    Laluana dinamu karo semangat
    Sing wingi wis dai sing wingi
    Lan adepi dina esukmu karo bahagiamu

    Karya : Siti Maimunah
    IX ghe
    36

    BalasHapus
  7. KAINDAHAN NDUNYO

    Apike alam ndunyo iki
    Laute ngombak-ngombak
    Megane ngarak-arak
    Hawa seger disebul angin

    Kula ngadeg ing nduwur gunung
    Ngadeg ing ngisor mega
    Kanggo ndeleng apike ndunyo
    Kaindahan alam

    Kula naruhake nyowo
    Mertahanke awak ing nduwur gunung
    Kanggo ndeleng kaindahan alam
    Kaindahan ciptaake gusti pangeran .

    N. Iflaha Aisyah 9f/25

    BalasHapus
  8. Pak Pur iki kula
    FRISTA EVA ROSEMARRY IX-F/17

    KAGEM GURUKU
    Guruku...
    Panjenengan pahlawan kulo
    Panjenengan seng mangertosi sedyo ilmu
    Kulo mboten ngertosi lak mboten wonten jenengan
    Paleng mboten wonten gunane urip kulo niki
    Panjenengan nyukani ilmu sekedhik kagem kulo
    Ingkang sabar lan tulus jenengan nyukani ilmu kagem kulo
    Mboten ngertos kulo bales ngangge nopo?
    Sangkeng prestasi kulo badhe nyenengaken lan banggane panjenengan
    Matur suwun sanget ingkang pangorbanan panjenengan selama niki.

    BalasHapus
  9. “RUSAK ALAMKU”

    Nalika daksawang srengenge ing sisih wetan
    Suminar kang sumrigah tanpa beban
    Godhong – godhong kang ijo royo – royo
    Gemricik banyu sumilir ayem
    Ngeresepake lan ngayemake ati
    Nanging saiki …
    Kahanan kang endah lan ayem
    Wis ora tau daksawang maneh
    Nang endi alamku kang endah lan asri ?
    Nang endi ?
    Nangis …
    Nangis pilu rasane ati
    Mangerteni kahanan alam saiki
    Godhong – godhong ora ijo royo – royo
    Banyu kali ora jernih.
    Sapa ?
    Sapa sing arep disalahke yen kahanan wis kaya mengkene ?
    Kabeh padha ora gelem ngaku, ora rumangsa
    Rumangsa paling bener
    Rusak , saiki alamku rusak 

    Nama : NAILIL KAROMAH
    IX-G / 28

    BalasHapus
  10. GURU
    Hai pendidik,pembimbing,pembina
    Predikat asma lan kegunaan nipun
    Taman Firdaus utawa Bahana
    Badhe dados kapareng panjenengan “GURU”

    Saben srengenge sunar enjing

    Panjenengan nyingsing aken lengan rasokan
    Macul,ngerabuk,nyiram

    Berantas hama ing kuntum mu
    Guru ngawulo masyarakat
    Sedanten kawasan Nusantara
    Panjenengan yaiku sejumput sarem ing pojok’an pawon

    Sing ora bias di hitung kanggo bondo
    Tanpa panjenengan anyep roso anyep citra

    Guru ngawulo masyarakat

    Penurun cita-cita bangsa
    Pembina basis generasi muda

    Tanpa panjenengan dunia sepi lan buta
    Panjenengan mboten bangga
    Panjenengan mboten ajeng imbalan
    Ajenglah Ridha Tuhanmu
    Hai……bunga bangsa tunas kartika
    Rungokno pangajapku kulo niki
    Sadarilah ,Insyaflah olehmu
    Kulo badhe lungo……
    Terimalah salam kenangan
    Terusno perjuangan
    Supoyo tetep berkesinambungan

    Nama:Yuzi Rumarlina
    Kelas:9i/34

    BalasHapus
  11. Buku

    Buku
    Sumberning ilmu
    Diwaca saben wektu
    Karo wong sing butuh
    Lan sing kepingin pinter

    Buku
    Digawe kabeh kalangan
    Saka pelajar sampek pekerjo
    Kanggo belajar utawa hiburan
    Lan kanggo nambah wawasan

    Buku
    Pancen sumberning ilmu
    Sing nomer setunggal
    Sungguh
    Boten ana ilmu tanpa kowe

    Nama: Fikri Irsyad Muhammad
    9I/12

    Bener apa salah pak? Yen salah ya kula benerna.

    BalasHapus
  12. ghea vanda 9i 14

    KONCO AKRAB

    konco akrab
    suwening wektu wis klewat
    kanggeng ati pengen ketemu
    masio srengenge wis klewat
    slirahmu isih tak enteni
    ing separuh wektuku ...


    konco akrabku
    aku mujo lan pandungo
    kasehatan lan kaberkahan
    tetep ngayomi kowe
    karo kuasaning gusti allah
    lan senenge atimu ...

    BalasHapus
  13. SAHABAT

    Ora ana mutioro sebersih cinta
    Ora ana sutera sehalus kasih sayang
    Ora ana embun sesuci katulusan hati
    Lan ..
    Ora ana hubungan seapik persahabatan

    Sahabat..
    Guduk EKONOMI sing ngeharapno materi
    Guduk MATEMATIKA sing bisa di itung bijine
    Guduk PPKN sing dituntut karo Undang-Undang

    Tapi..
    Sahabat iku SEJARAH sing bisa dikenang sepanjang masa

    Nama : DILA NOVIANTI
    9i/06

    BalasHapus
  14. Nemoni UNAS

    Tik...tik...tik...
    Detike jam padha keprungu
    Ngelingno yen wektu terus mlaku

    Salembaran ilmu dakbukai
    Sarapan soal daklakoni
    Mbangun mental kanthi kokoh
    Supaya siap ing wayah perang

    Unas ora suwe
    Pangeranku...
    Ku sujud lan ngarep pitulungan-Mu

    Nama: Nova Melasari 9b/30

    BalasHapus
  15. SANDIWARA

    Dalan crita iki
    Akhir crita iki
    Bareng mbukake tabir
    Kita wes podo weruh
    Sutradara wes weruh
    Pemain yo wes weruh
    Ono penonton sing wes weruh
    Lan sing ora nonton wes podo weruh

    Ono penonton sing nangis
    Ono sing ngakak ing jero ati
    Nanging sandiwara iki tetep apik
    Karo ketemenan pemain
    Lan kebolehan sutradara
    Pertama kaline koran memuji
    Sandiwara iki bener-bener apik
    Apik tenan

    Nama : Ahmad Fadhilah 9b/01

    BalasHapus
  16. AKU NYANYI

    Wong telu
    Aku
    Hatiku
    Lan Bayang-bayangku
    Nyanyi bareng

    Lungguh ing lemah
    Segara sing adem
    Bayang-bayangku seneng
    Ing tengah segara
    Hatiku gemeteran

    Angin lewat
    Saka arah
    Sing ora takkenal
    Ing segara
    Lan langit dukur

    Aku nyanyi
    Lewat mulut
    Hatiku kecut
    Oh segara ?
    Bayang-bayangku ing kene ?

    Nama : Jova Rizki Renando 9b/16

    BalasHapus

Sea Turtle - Finding Nemo Squirt Swimming